Олії для ванни та душу «Зелена Аптека»: задоволення для душі та користь для тіла

Природа дарує людству безліч щедрот, однією з яких є ефірні олії. Вже в давнину люди знали про те, що ефірні олії не просто випромінюють приємний запах, вони лікують недуги, живлять шкіру і волосся, лікують нервову систему і дарують настрій.

Абсолютно всі ефірні олії мають бактерицидну, антисептичну та протизапальну дію, мають виражені косметичні та дерматологічні переваги, відновлюють механізми саморегуляції організму. Багаторазові дослідження показали, що в бактерій дуже мала опірність по відношенню до ефірних олій, які звикання майже одно нулю.
Що це ефірна олія?
Цікавий факт: ефірна олія, хоч і називається так, по суті, олією не є. Якщо порівняти цю рідину з добре всім відомими оліями рослинного походження, то виявиться, що ефірна олія є зовсім іншою хімічною субстанцією. Говорячи мовою хіміків, ефірну олію можна назвати високолетючою органічною речовиною та віднести її до групи терпенів. Яким чином ефірні олії, що містяться в косметиці, можуть бути корисними організму?

Для початку важливо згадати, що шкіра дорослої людини має площу близько 2,5 кв. м і становить приблизно 20% від загальної маси тіла. Людська шкіра бере участь у процесах обміну речовин в організмі, теплової регуляції, очищення організму від шлаків та надлишків рідини, а також сприяє якісному покращенню роботи легень, нирок, печінки і навіть серця. І стає зрозуміло, що кращого провідника до внутрішнього здоров’я, ніж шкіра, просто знайти.

Ефірні олії надають свій цілющий вплив двома шляхами:
перший – безпосередньо вбираючись нашою шкірою: молекули ефірних олій настільки малі, що легко проникають через пори та надходять у лімфу, а потім і в кров;
другий – шляхом вдихання аромату: молекули ефірних олій через бульбашки в легенях розносяться по всьому організму.
Саме вдихання аромату ефірних олій дозволяє регулювати психоемоційний стан та надавати певного настрою. Саме тому прийняття ванн з використанням ефірних олій благотворно позначиться на стані шкіри та всього організму в цілому.

Для прийняття такої ванни можна скористатися спеціально розробленою лінією косметичних засобів для ванни та душу від лабораторії «Ельфа» на основі ефірних олій.

Глибокі дослідження властивостей та взаємодій ефірних масел дозволило створити сім неповторних композицій, кожна з яких має спрямований вплив: олія для прийняття ванн і душу «Гвоздика, лимон» — з терпким гіркувато-зеленим ароматом відроджує сили після нервового та фізичного перенапруги. Гвоздична олія має високу антибактеріальну та противірусну активність, усуває гнійничкові та вугрові висипання. Аромат ефірної олії лимона зменшує головний біль, відбілює та розгладжує шкіру. Ідеально для застосування в холодну пору року.

Олія для прийняття ванн та душу «Чайне дерево» — з вираженим антибактеріальним ефектом. Застосування олії чайного дерева підвищує опірність організму до інфекцій, зміцнює імунну систему, допомагає набути сили при хронічній втомі. Ванна з цією олією — чудовий профілактичний засіб від застуди та під час епідемії грипу.

Масло для прийняття ванн і душу «Мандарин, кориця» — з пряним солодким ароматом кориці та мандарину, усуває почуття пригніченості, знімає стрес, допомагає при безсонні. Забезпечує прекрасне самопочуття за дефіциту сонця, захищає від простудних захворювань. Масло мандарину тонізує, освіжає втомлену ослаблену шкіру. Ефірна олія кориці стимулює кровообіг та обмін речовин, перешкоджає накопиченню зайвої ваги.

Олія для прийняття ванн та душу «Іланг-іланг, апельсин» – ласкаві теплі аромати іланг-ілангу та апельсина гармонізують настрій, допомагають усунути почуття невпевненості, знімають стрес. Іланг-іланг – класичний афродизіак, що підвищує чуттєвість і посилює потяг. Аромат апельсина розкріпачує, надає емоціям витонченості.

Олія для прийняття ванн і душу “Кедр, кипарис” – антицелюлітне масло для ванн з деревно-свіжим запахом кедра і теплим смолистим ароматом кипарису прибирає ознаки целюліту. Кедрова олія покращує дренаж лімфи, кипарис активізує кровообіг і сприяє розщепленню жиру.

Олія для прийняття ванн і душу «Сандал, неролі, троянда» – усуває перенапругу та втому, допомагає розслабитися та позбутися безсоння. Олія сандалового дерева омолоджує та освіжає шкіру, а його вишуканий деревно-бальзамічний аромат приносить заспокоєння та релаксацію. Неролі відрізняється антисептичною, заспокійливою, судинорозширювальною дією. Пелюстки троянди стимулюють обмінні процеси, заспокоюють та пом’якшують, попереджають старіння шкіри.