Натуропатія: рецепти та специфіка

Певних рецептів у натуропатії немає. Все досить індивідуально, і може бути застосовано в окремо взятих випадках. Можна виділити головну рису методу: рецепти зводяться до правильного прийому їжі та дієт. Саме правильне харчування та дієти є основою цього способу оздоровлення. На наступних щаблях йдуть розмірені фізичні навантаження та емоційний баланс. Іншими словами, натуропатія – це не що інше, як здоровий та позитивний спосіб життя. Комусь це здасться абсурдом, але саме неправильний спосіб життя і шкідливі звички стають найчастішими причинами багатьох хвороб.

Лікування починається з самонавіювання. Натуропати впевнені, що воно допомагає прискорити процес одужання та придушити різноманітні хвороби. Початок курсу оздоровлення починається з відвідувань психотерапевтів та різних заходів щодо підтримки гармонії духу та тіла. Наприклад, сеанси йоги. Звичайно, це можливе лише в тому випадку, якщо це не протипоказано на початковому етапі.

Далі – очищення організму від шлаків. Тут не застосовуються жодні шлакові препарати. Курс лікування полягає у дотриманні дієти та прийомі різних лікарських рослин. Дієта призначається індивідуально після консультацій дієтолога та проведення всіх необхідних аналізів. До речі, натуропати схильні дотримуватися і церковних постів, оскільки вважають, що це є одним із найефективніших способів очищення організму.

Третій та заключний етап ґрунтується на правильному харчуванні. Застосовуються свіжі овочі, фрукти та зелень. Але окремо варто виділити “сокотерапію”, оскільки натуральні соки містять безліч мікроелементів, вітамінів та інших поживних речовин, які не тільки зміцнюють організм загалом, а й справляються з певними захворюваннями.