Оздоровлення травами навесні

Весняні квіти

Люди різного віку та культур люблять квіти. У лютому ви, дивлячись у вікно, бачите сніжинки, що кружляють у повітрі. На зміну їм прийдуть перші весняні квіти – яскраво-жовті нарциси, різнокольорові тюльпани. Підніміть собі настрій і зарядитеся позитивною енергією, оточивши себе першими весняними квітами. Повісьте на віконце ящик з цибулинними первоцвітами та примулами, а на робочому столі завжди нехай стоїть ваза квітів. Якщо ви хочете стимулювати розумову діяльність, віддайте перевагу яскраво-жовтим і червоним квітам. Якщо хочете відволіктися, виберіть квіти ніжно-блакитних та фіолетових відтінків.

Більше рухайтесь

Усім нам потрібно частіше вдаватися до фізичних навантажень, особливо після довгої зими. Регулярні фізичні навантаження стимулюють циркуляцію крові, зміцнюють м’язи та забезпечують здорову роботу серця. Під час фізичних вправ в організмі виділяється допамін, «гормон гарного самопочуття», який змушує вас почуватися енергійним та позитивно налаштованим.

Відмовтеся від відвідування спортзалу на користь занять на вулиці та насолоджуйтеся свіжим весняним повітрям. У вихідні прогуляйтеся чи покатайтеся на велосипеді разом із друзями. Навесні, коли світає раніше, віддайте перевагу пішки, а під час обідньої перерви погуляйте в найближчому парку або дворі.

Вправи на відкритому повітрі допоможуть позбутися стресу і оздоровлять шкіру, просочивши її необхідним сонячним світлом.

Продукти для весни

Щоб зміцнити імунітет та захистити себе від весняної застуди, трохи підкоригуйте свою дієту. Вибирайте продукти, багаті на вітамін С, наприклад ранню полуницю, свіжий апельсиновий сік і молоду картоплю.

Надійний захист організму забезпечить цинк, що міститься в горіхах та зернових. Їжа, приправлена ​​імбиром, червоним перцем та часником, покращить циркуляцію крові та захистить організм від інфекцій.

Підтримайте життєві сили організму продуктами, багатими на залізо. Якщо ви не їсте м’яса, то пам’ятайте, що, наприклад, бобові та курятина також непогані джерела заліза.