Поради щодо догляду за шкірою обличчя

Мати гарну, рівну шкіру обличчя бажає кожна жінка. Недоліки тут приховати найскладніше, а шкіра обличчя є найчутливішою і найбільше схильна до впливу часу та стресів. Хто з нас не стикався з тим, що після всього кілька днів напруженої роботи чи недосипання шкіра втрачала свіжість, ставала темнішою, а під очима утворювалися мішки чи кола! Але в повсякденному житті не уникнути ні стресів, ні тим більше впливу часу. Тому важливо підтримувати свою шкіру: живити її за допомогою масок, використовувати креми, які відповідають вашому типу шкіри. Щоб змити косметику, краще користуватися спеціальним молочком – воно впливає набагато ніжніше та м’якше, ніж звичайне мило. А якщо ви маєте жирну шкіру обличчя, слід протирати її лосьйоном. Лосьйони містять спирт, який звужує пори і допомагає контролювати жирність шкіри.

Існує безліч рецептів масок для обличчя. Маски різні за своїм призначенням – одні потрібні для харчування шкіри, якщо вона суха, вітамінні маски забезпечують шкіру необхідними мікроелементами, існують відбілюючі, освіжаючі, маски, що підтягують, і багато інших. Маски з огірків, сметани, дріжджова маска для обличчя … Плюс використання маски в тому, що корисні речовини глибоко проникають у шкіру і результат використання видно відразу. Наносити маску на чисту шкіру; Однак слід переконатися, що у вас немає алергії на будь-який компонент маски, інакше це може негативно позначитися на шкірі.

Широкий асортимент масок можна знайти в будь-якому косметичному магазині, але також ви можете приготувати маску і в домашніх умовах. І це буде навіть краще, адже всі інгредієнти ви підбиратимете самі і зможете бути впевнені в тому, що вони натуральні. Фахівці-косметологи рекомендують робити маски з овочів та ягід у літньо-осінній період, коли збирають урожаї цих продуктів; до того ж, скористайтеся тим, що вирощено на вашій дачі: свіжозібрані огірочки або полуниця подарують вашій шкірі чистий і рівний вигляд, збагативши її вітамінами та мінералами.